/  (ne)ozbiljni INFOvac  /  Zimske “čarolije”
(ne)ozbiljni INFOvac, smeh

Zimske “čarolije”

Zdravko Čolić je davnih godina pevao „April u Beogradu“. Tako je beogradsko proleće opevano za sva vremena, a zimski meseci su nezasluženo ostali bez svoje pesme. Ovaj tekst je namenjen svim ljubiteljima beogradske zime koji često ne nailaze na razumevanje okoline. Sa svih strana čujemo: „kada će ponovo da stigne leto“, „jedva čekam 30 stepeni u hladu“, „ko voli zimu, neka dođe da mi očisti kola/dvorište“ i tako dalje…

Ipak, zima u Beogradu ima i svoje lepše strane. Srbi za sebe vole da kažu da su sportska nacija. Kada padne prvi sneg, možemo da se dokažemo u mnogim pojedinačnim zimskim sportovima: klizanje po poledici, skokovi preko smetova, trčanje za autobusom, (jer sledeći možda neće stići do sledećeg jutra), dizanje tegova u obliku pune lopate snega… Ko voli kolektivne sportove, ima priliku da se istakne kao član tima za guranje komšijinog automobila koji neće da upali! 😀


Sportske aktivnosti nisu jedina dobra strana beogradske zime. Setite se samo koliko ste puta zbog problema u saobraćaju zakasnili na posao i tog dana imali kraće radno vreme! U gradskom prevozu gužve su tolike da postajete veoma bliski sa sugrađanima.. Ako imate dvorište, a niste ga očistili na vreme, sneg i tu pomaže: komšije nemaju šansu da vas ogovaraju, jer se nered ne vidi. Zimi je noć duža, što pomaže u borbi protiv bele kuge. Konačno, u decembru i januaru sezona slava je na vrhuncu, pa izračunajte kolika je to ušteda za kućni budžet pošto nećete tih dana spremati ručak.

Ako me neko pita idem li na zimovanje, ne znam šta da odgovorim. Postoji li neko ko bi poželeo više od ovih zimskih radosti?!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

9 comments on "Zimske “čarolije”"

 1. Milutin
  Reply

  xaxaxa….:)
  Zima je zbog tog “slavskog” dela najlepse godisnje doba!

 2. Sanja
  Reply

  AHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!! 😀

 3. DINA
  Reply

  mmmmmmm
  sankanje , klizanje , sve čisto i belo…..
  volim Beograd pod snegom

 4. Aleksandra
  Reply

  tekst mi je ulepsao “zimu”, ali ja i dalje NE VOLEM istu :(

 5. Vrabac_podunavac
  Reply

  Malo smeha da nas ugreje na ovom minusu. xD

 6. Muffin
  Reply

  Super su vam tekstovi, samo tako nastavite! Pozdravvvv!

 7. Ivancica
  Reply

  Nista me ne moze iznervirati kada je zima upitanju….obozavam zimske carolije kao i ove predstojece praznike!!!!
  :-)))))

 8. Batistuta
  Reply

  Jednog zimskog jutra, na jutarnjem programu kažu -10 ispod nule, zima Mićo konj da crkne što bi rekli u Barajevu. Voditeljka programa prijatnog izgleda savetuje da se toplo obučemo dok ona cvokoće od hladnoće oskudno obučena u haljinicu i greje nas preko malih ekrana sa svojim elegantnim nogama. Njene noge su nas bar na kratko ugrejale, dovoljno da izdržimo put od sobe do pretsoblja gde se u svetom delu ormara nalazi domaća rakija marke Lozovača. Tu na licu mesta se odma ispričate sa čašicom, ona reč ja reč i temperatura u telu se već polako popela na zavidan nivo, ali… za nastavak dana mora se nešto i uraditi povodom zadržavanja toplote koja se akumulirala tokom razgovora sa čašicom. E tu nastupa tajni recept konzumiranja sarme u kombinaciji sa usoljenom kolenicom marke ništa bez Matijevića koja se krčkala celu noć i celi dan metodom neskidaj sa ringle dok nezamiriše komšiji na trećem spratu. E sada možete reći da ste se adekvatno spremili za ZIMSKE ČAROLIJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *